Zápas Zlín - Sokolov

15. KOLO, po 23.10.2023
Zlín
Sokolov
1:4
(0:3, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 58. Kindl (Salonen, Keränen) – 5. Vracovský (Kružík), 7. Kverka (Osmík, Tomeček), 20. Kofroň (Csamango, M. Rohan), 21. Kofroň (Tomeček). Rozhodčí: Obadal, Šico – Komínek, Kráľ. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0 . Diváci: 2024. Střely na branku: 44:13. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

Huf (Kořének) – Talafa, Salonen, Hrbas (A), Čáp, M. Novotný, Zbořil, Suhrada – Šlahař, Kindl, Keränen – Paukku, Werbik, Novák – Süss, Vlach, Pospíšil – P. Sedláček (A), Gago, Köhler (C).

Hamalčík (Michajlov) – M. Rohan (A), Tureček, Rulík, Weinhold, Mlčák, Klejna, Bulka – Kofroň, Kverka (A), Tomeček – Vracovský, Vrdlovec, Kružík – Křemen, Osmík, Csamango – D. Novotný, T. Rohan (C), V. Adamec.

Už první třetina se našemu výběru krutě nevydařila. Přesněji, Sokolov měl jenom tři šance. Potíž je v tom, že všechny tři využil. Berani jinak soupeře tlačili, hrálo se v podstatě na jednu bránu, domácí výběr hrál tři přesilové hry. V těch se několik šancí našlo, z kruhu pálil Šlahař, od modré to zkoušel Čáp, aktivní byl Keränen, těsně po vypršení trestu ujížděl do šance Pospíšil. Žádná z těchto příležitostí se neujala.

To Sokolov byl o velký kus produktivnější. Nejprve Kružík vypíchl na modré puk a z úniku skóroval Tomáš Vracovský, za další dvě minuty využil početní převahu z dorážky Jaromír Kverka. A vše završil v závěrečné minutce přesně pálící David Kofroň – 0:3

Druhá třetina se nesla prakticky ve stejném duchu. Šance Sokolova bychom napočítali na prstech jedné ruky, i přes to ale Baník své vedení ještě o něco vylepšil. Postaral se o to po 38 vteřinách z přečíslení David Kofroň – 0:4…

Z šancí Baníku zmiňme ještě jedno přečíslení 3 na 1, které ale vychytal Daniel Huf betonem. Nadále se hrálo v podstatě na jednu bránu, Sokolov zvládl ještě spoustu střel zablokovat. Několikrát byl gól blízko, Berani se snažili prosadit tlakem do brankoviště. I tak ale už byla znát jistá křeč, která se po dosavadním průběhu na hráčích podepsala. Emoce se snažil rozproudit alespoň Novotný, jenž se zjevil v krátké šarvátce, potlesk sklidil i ostrý hit Tomáše Pospíšila.

Ke zbytku třetiny: Kindl při ráně zlomil hůl, při vlastním oslabení měl gól na holi ještě Gago, přestřelil… Berani měli převahu, to ano. Gól jim ale souzen nebyl.

Snaha se Beranům upřít nedala. Šancí i střeleckých pokusů jsme si vytvořili spoustu, při přesilovkách jsme si dokázali vytvořit až drtivý tlak. Čím dál více bylo ale jasné, že dnes to nevyjde. Největší šanci jsme zaznamenali ve 43. minutě, kapitán Köhler už Hamalčíka překonal, zastavila jej ale tyč.

Dvě a půl minutky před koncem jsme se dočkali alespoň čestného úspěchu, při čtvrté přesilovce třetí třetiny se napřáhl Denis Kindl, jenž ostrou ranou upravil na 1:4. To bylo z naší strany každopádně vše.

Berani vyslali na brankáře 44 střel, Baník 13. I přes to se raduje soupeř, jenž dal našemu výběru lekci z efektivity. Nyní je potřeba nepovedený výkon co nejrychleji hodit za hlavu, ve středu máme volno a v sobotu 28.10 vyrážíme do Frýdku-Místku, kde se pokusíme zlomit nelichotivou sérii. Začíná se v 17:00.


Ohlasy trenérů

Miloš Říha (hlavní trenér, Berani Zlín):Zápas se mi hodnotí těžko. Když se na něj podívám objektivně, bez emocí, tak si myslím, že jsme herně neodehráli špatný duel. Samozřejmě se hraje na góly, my jsme střelecké příležitosti nevyužili, soupeř se čtyřikrát dostal za modrou a dal tři góly. To určilo ráz zápasu. V kabině jsme jsme si něco řekli, přijdeme do druhé třetiny a v prvním střídání inkasujeme čtvrtý gól... Celkem jsme dnes měli osmdesát stře, vím že se na to nehraje. Soupeř hrál obětavě. Herně to dnes nebylo špatné, rozhodla efektivita. Kluci se snaží, makají. Neodevzdali to.

Fotogalerie